BOŽIĆNA I NOVOGODIŠNJA RASVJETA

U zadnjih 15-tak godina TOROID d.o.o. razvio je i razvija program božićne i novogodišnje rasvijete.

Program obuhvaća sve: od same ideje za pojedine iluminacijske elemente, preko izrade elemenata pa do montaže - ako se radi o cijelovitom ukrašavanju određenog objekta ili naselja.

Grad Čakovec, gotovo sva naselja Međimurske županije te veći broj mjesta u Varaždinskoj i Koprivničko-Križevačkoj županiji već godinama dočekuju Božić i Novu godinu iluminirani ukrasima proizvedenim u TOROID-u.

Posjedovanje vlastite tehnike(hidrauliče pokretne dizalice) te višegodinje iskustvo radnika u toj vrsti poslova omogućuju da se blagdanska ukrašavanja izvedu brzo i kvalitetno. Gotovo sve posebne želje i zahtjevi stranaka maksimalno se uvažavaju nastojeći uvijek naći optimalno rješenje.
Ukrasi se izrađuju od više vrsta materijala.

Klasični svijetleći kabel(Duralight) promjera 13mm koji postoji u svim osnovnim bojama, po dužnom metru sadrži 36 žaruljica pojedinačne snage 0,46 W. Kabel se priključuje na mrežni napon, a potrošnja po dužnom metru je 16,5 W.

LED svjetleći kabel pripada najnovijoj generaciji svjetlećih kablova koje koristimo za dekoracije i ambijentalne iluminacije. Proizvodi se u četiri boje(bijela, plava, žuta i crvena) promjera 13mm, spaja se na mrežni napon, a potrošnja struje po dužnom metru u kojem je 36 LED dioda iznosi svega 4,6 W.


Nadalje za blagdansko ukrašavanje zgrada i slićnih objekata koristimo razne rasvijetne linije tipa Miniclip, Maxiclip ili LEDclip(na vodiču koji se u mrežu priključuje preko transformatora na 12V ili 24V nalazi se veći broj običnih ili LED žaruljica) te rasvjetne zavjese u različitim dimenzijama i s različitim brojem žaruljica običnih ili LED.

Kad je riječ o montaži ukrasa na stupove javne rasvijete, od visoko kvalitetnih materijala izradili smo nosač koji se postavlja vrlo jednostavno, a sa stupa se ne skida prestankom blagdana. S nosača se skine ukras(kometa, bor, pahulja, iskrica, kuglica, fenjer...), a nosač 'čeka' slijedeću sezonu.